Με τον όρο φωτοβολταικα αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε συσκευή έχει την ικανότητα να μέσω κατάλληλων μηχανισμών να συγκεντρώνει και να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Οι συσκευές αυτές ονομάζονται φωτοβολταικα πλαίσια και βασίζονται στις αρχές του φωτοβολταϊκού φαινομένου.

 

Περιεχόμενα

φωτοβολταικα Πανελ για Αυτόνομα Συστήματα
φωτοβολταικα συστήματα σε συνδυασμό με ανεμογεννήτριες
φωτοβολταικα Πανελ για Διασυνδεδεμένα Συστήματα
Το Φωτοβολταϊκό Φαινόμενο
Διάταξη Φωτοβολταϊκού πλαισίου
Τα φωτοβολταικα Πανελ της Cocoon Solar Energy

 

φωτοβολταικα Πανελ για Αυτόνομα Συστήματα

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό χωρίς να υπάρχει εμπλοκή του δίκτυου της ΔΕΗ με την χρήση φωτοβολταϊκών Πανελ, αντιστροφέων, ρυθμιστών και μπαταριών. Μπορείτε να απολαύσετε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς το πάγιο που απαιτεί η ΔΕΗ χάρις στην δύναμη του ήλιου. Μπορούμε να μελετήσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε κάποιο απο τα πακέτα που προσφέρουμε ή να προσαρμόσουμε στις δικές σας απαιτήσεις κάποιο σύστημα.
Δείτε εδώ σχετικά με αυτόνομα συστήματα

 

φωτοβολταικα συστήματα σε συνδυασμό με ανεμογεννήτριες

Σε περιοχές που υπάρχει σχετικά δυνατός άνεμος αλλά και ήλιος μπορεί να γίνει χρήση και ανεμογεννήτριας. Ενα τέτοιο σύστημα έχει την ονομασία του υβριδικού (δηλαδή χρήση ανεμγεννήτριας με φωτοβολταικα Πανελ). Και πάλι μαζί με τα φωτοβολταικα και τις ανεμογεννήτριες έχουμε χρήση αντιστροφέων και μπαταριών.

 

φωτοβολταικα Πανελ για Διασυνδεδεμένα Συστήματα

Όπου υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να γίνει σύνδεση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος με το δίκτυο της ΔΕΗ. Σκοπός της διασύδνεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι η πώληση της παραγώμενης ενέργειας στη ΔΕΗ. Για το σκοπό αυτό τοποθετεί μετρητή μεταξύ του φωτοβολταϊκού συστήματος και του δικτύου. Ένα φωτοβολταϊκό συστημα για να μπορεί να είναι διασυνδεδεμένο απαιτεί κάποιον αντιστροφέα δικτύου ώστε να μετατρέπει το συνεχές ρευμα που παράγει το φωτοβολταϊκό σύστημα σε εναλλασσόμενο.
Δείτε εδώ σχετικά με δισυνδεδεμένα συστήματα

 

Το Φωτοβολταϊκό Φαινόμενο

Ένα φωτοβολταϊκο Πανελ έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Αυτό ονομάζεται φωτοβολταϊκό φαινόμενο. Η ανακάλυψη του φωτοβολταϊκού φαινομένου έγινε το 1839 από τον Εντμόντ Μπεκερέλ (Alexandre-Edmond Becquerel ). Με πολύ απλά λόγια η ενέργεια του φωτός απορροφάτε από τα ηλεκτρόνια των ατόμων μιας φωτοβολταϊκής κυψέλης και στη συνέχεια έχουμε απόδραση των ηλεκτρονίων αυτών από τις κανονικές τους θέσεις. Αυτό δημιουργεί ρεύμα. Το ηλεκτρικό πεδίο που προϋπάρχει στη φωτοβολταϊκή κυψέλη οδηγεί το ρεύμα στο φορτίο.

 

Διάταξη Φωτοβολταϊκού πλαισίου

Το βασικό μέρος ενός φωτοβολταϊκού Πανελ είναι η φωτοβολταϊκή κυψέλλη. Η φωτοβολταϊκή κυψέλλη είναι ένας ημιαγωγός κατάλληλα επεξεργασμένος μικρού πάχους σε επίπεδη επιφάνεια. Όταν η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει πάνω του δημιουργεί ηλεκτρική τάση και με τις κατάλληλες σύνδεσεις σε φορτίο έχουμε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι φωτοβολταικές κυψέλλες συνδέονται και συγκροτούν τα φωτοβολταικα Πανελ ή φωτοβολταϊκές γεννήτριες, Η ισχύς μπορεί να ξεκινήσει από 5W μέχρι 300W. Οι φωτοβολταϊκές γεννήτριες μπορούν να συνδεθούν με τον κατάλληλο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό δημιουργόντας φωτοβολταϊκές συστοιχίες (arrays).

 

Τα φωτοβολταικα Πανελ της Cocoon Solar Energy

Η Cocoon Solar Energy μετά από χρόνια εμπειρίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε φωτοβολταικα Πανελ για αυτόνομα συστήματα αλλά και για διασυνδεδεμένα. Sopray, Bauer, Luxor, Solea και φωτοβολταικα Πανελ άλλων μεγάλων κατασκευαστήκών οίκων είναι στη διαθεσή σας από την εταιρία μας.